Skip to main content
Loading...
Adóváltozás

Adóváltozás 2023 július 1.

2023.július 1-től az Szja-tv. 65. § szerint minősülő kamatjövedelmek utána 15% személyi jövedelem adón felül további 13% szociális hozzájárulási adó megfizetésére kötelezik immár a magánszemély befektetőket is.-hangzik az új rendeletben.
A rendelet célja, hogy tovább fokozza a kamatadó-mentes magyar állampapírok iránti keresletet.

A befektetési arany eladásakor realizált nyereség az Szja-tv. 58. § alapján "ingó vagyontárgy átruházásából származó jövedelem"-nek minősül, tehát a befektetési arany (ezüst, platina, vagy palládium) rudak és érmék adásvétele nem esik az új rendelet hatálya alá, továbbra is 15% SZJA terheli a fizikai aranybefektetésen elért nyereséget. – olvasható a conclude.hu oldalán.

Az aranybefektetést (legyen az arany, aranyszámla vagy papír arany), nem érinti az új rendelet, tehát aggodalomra nincsen ok, a befektetési aranyba fektetők (egyelőre) megússzák az adó terhek növekedését. Tehát aki befektetési aranyba fektetné pénzét, továbbra is megteheti, melyet 15%-os SZJA terhel továbbra is.

A nemesfém befektetés számos lehetőséget kínál! Mi a Correct Goldnál segítünk megtalálni Önnek a legmegfelelőbb befektetési terméket, legyen az arany és/vagy ezüst. Gondolkodjon hosszútávon, ismerje meg a legfrissebb arany árakat és fektessen be okosan! 

Kiváló minőségű befektetési termékeinket keresse weboldalunkon és üzleteinkben!