Skip to main content
Loading...


TÖRTARANY ÉS TÖRTEZÜST FELVÁSÁRLÁS

Hozza el hozzánk megunt, 14 karátos vagy jobb fémjeles ékszereit!

Információk:
+36 20 472 4017

Törtaranynak és törtezüstnek nevezik a régi megunt, elhasznált, tönkrement vagy akár új ékszert vagy bármilyen más, aranyból/ezüstből illetve arany/ezüst tartalmú ötvözetből készült tárgyat. Aranykereskedéseinkben a bevizsgálás után ajánlatot teszünk a vételárra, melyet azonnal, készpénzben meg is kap a törtaranyért és törtezüstért cserébe.


Arany és ezüst árfolyam

14K

14 karátos arany felvásárlási ára

18K

18 karátos arany felvásárlási ára

24K

24 karátos arany felvásárlási ára

800 ‰

800% ezüst felváráslási ára

925 ‰

925% ezüst felváráslási ára

999 ‰

999% ezüst felváráslási ára

Hozott törtaranyát magasabb áron számítjuk be, ha ékszert vásárol nálunk.

14 K-os törtarany beszámítás ára: 16 000 Ft/g
18 K-os törtarany beszámítás ára: 20 600 Ft/g

Melyik üzletünkben tudja eladni törtaranyát és törtezüstjét?

A Kapcsolat oldalon található szolgáltatás-szűrő segítségével könnyűszerrel kiválaszthatja az Önhöz legközelebb lévő Correct Gold üzletet, melyek a Correct Change valutaváltó irodákban találhatóak. Egyes fiókjainkban azonnali kifizetéssel tudja eladni törtaranyát és törtezüstjét, máshol a központi bevizsgálást követően teszünk ajánlatot a vételárra, ha Önnek is megfelelő az ár, akkor kerül kifizetésre az összeg. Ez pár napot vesz csupán igénybe és teljesen díjmentes.

Mit jelent az arany finomsága?

Az aranytárgyak finomságát (a tárgy tömegében a színarany részarányát) ezrelékben vagy karátban lehet meghatározni. A piacon hagyományosan inkább karátban számolnak. A színarany 24 karátos, egy karát 1000/24=41,666 ezreléknek felel meg. A legtöbb ékszer 14 karátos, azaz a tömegének 583 ezreléke színarany, a fennmaradó 417 ezrelék különböző ötvöző anyagokból tevődik össze. A 18 karátosnál 750 ezrelék a színarany és 250 ezrelék a többi ötvöző fém, a 8 karátosnak pedig pontosan egyharmada (333 ezreléke) színarany. A felvásárlás során a tárgy aranytartalmának értékét fizetjük ki, mert az ötvözőanyagok meghatározása nagyobb költséget jelentene, mint amennyit nyersanyagként érnek. Fazonárat (felárat az ékszer minőségére, egyedi fazonjára való tekintettel) abban az esetben fizetünk, ha a becsüs felvásárláskor úgy ítéli meg, hogy az ékszer (tisztítás, polírozás után) továbbértékesíthető.

A felvásárlás folyamata aranykereskedéseinkben

(1085 Bp., József krt. 40. / 1039 Bp., Pünkösdfürdő u. 52-54., Self Store Plaza földszint / 1042 Bp., Árpád út 84. Újpest-központ) 

Az eladásra kínált törtarany, törtezüst vagy más nemesfém tárgyat szakképzett becsüseink először szemrevételezéssel, sérülést nem okozva megvizsgálják, és – elsősorban a beütött fémjel és a tárgy tömege alapján – egy hozzávetőleges árat mondanak. Amennyiben az ügyfél az árral elégedett, kollégánk eltávolítja az esetleges köveket vagy egyéb idegen anyagot, megreszeli, és tesztsavakkal megvizsgálja, pontosan hány karátos az aranytárgy. Egyes esetekben szükség lehet a tárgy szétvágására is, hogy megállapítható legyen, nem más, olcsó fém van-e a belsejében. Mivel a törtarany felvásárlása újrahasznosítási céllal történik, ezért nem jelent értékcsökkenést a tárgy rongálással történő vizsgálata. 

A mindössze néhány perces vizsgálat után az ügyfél a pénztárban megkapja az eladott arany/ezüst tárgy ellenértékét, mindenféle levonás nélkül. Lehetőség van az Euróban történő kifizetésre is. A törtarany felvásárlás során az adás-vételről vételi jegyet állítunk ki, melyhez elengedhetetlenül szükséges az eladó valamely személyazonosság igazolására alkalmas, fényképes hatósági igazolványa (pl. személyi igazolvány és lakcímkártya). A törtarany mindenkor érvényes felvásárlási árát honlapunkon és üzletünk fényújságján folyamatosan közzétesszük. Áraink a világpiaci ár alapján kerülnek megállapításra, ezért – amennyiben nagyobb ármozgás van a világpiacon – napon belül is változhatnak.

A felvásárlás folyamat az országos Correct Change pénzváltó-hálózatban

A Correct Change befektetési aranyat árusító pénzváltóiban is át lehet adni az eladni kívánt aranytárgyakat. A pénzváltó az ügyfél rendelkezésére bocsát egy sorszámozott biztonsági műanyag tasakot, ami lezárás után csak roncsolással nyitható. Ebbe az ügyfél teszi bele az aranytárgyakat, lezárja, majd a sorszámot tartalmazó letéphető fület elteszi. A pénzváltó a zacskót elküldi Budapestre, ahol becsüseink videokamera előtt bontják fel, és vizsgálják meg az aranyat a fentebb ismertetett módon. Az érték megállapítása után értesítik az ügyfelet, aki eldöntheti, hogy elfogadja-e az árat, amely a vizsgálat időpontjában érvényes felvásárlási árunk, melyet a honlapunkon is folyamatosan közzéteszünk. Ha az árat az ügyfél elfogadja, értesítjük a pénzváltót, akik vételi jegyet állítanak ki – melyhez elengedhetetlenül szükséges az eladó valamely személyazonosság igazolására alkalmas, fényképes hatósági igazolványa (pl. személyi igazolvány és lakcímkártya) – és kifizetik az arany ellenértékét. Amennyiben az ügyfél nem fogadja el az árat, aranytárgyait újból biztonsági tasakba téve központunk visszaküldi a pénzváltóba, ahol az ügyfél átveheti. Az ügyfelet semmilyen költség, levonás nem terheli.