Skip to main content
Loading...
Ismert elemző

Ismert elemző

Tom McClellan matematikus és tőzsdei elemző szerint is emelkedő trend elején van az aranyár az augusztusban látott mélypont óta. Mint legutóbbi, arannyal foglalkozó, és bárki számára elérhető írásából kiderül, a dollárban számított aranyár mozgásában megfigyelhető egy bő egy éves, általában 13 és fél hónapos ciklus. Ez azt jelenti, hogy átlagosan ennyi idő elteltével következik be egy lokális mélypont, amit jellemzően egy lendületes, több hónapos emelkedés követ. A ciklus közepén általában van egy újabb, kisebb jelentőségű mélypont, amit újabb emelkedés követhet. Amennyiben a ciklus második felében magasabb csúcsra kapaszkodik az aranyár mint az első felében, az a következő bő egy éves periódusra vonatkozóan pozitív előjel, ha a ciklus első felében elért csúcsot a ciklus végéig már nem éri el az árfolyam, az pedig negatív előjelnek számít a távolabbi jövőt illetően. Mivel az ár a ciklusok elején szokott legnagyobb lendülettel emelkedni, McClellan szerint ilyenkor érdemes bevásárolni a sárga nemesfémből.

Az elemző azonban felhívja a figyelmet arra is, hogy a még mindig magas kamatszint (melynek további emelkedése sem kizárható) ellenszelet jelent az aranyár számára, így - mint mindig - van némi bizonytalanság az előrejelzésben. Olvasóink számára ajánljuk az elemzés elolvasását eredetiben is, ahol grafikon is segíti a megértést. McClellan bővebb elemzéseire elő is lehet fizetni. 

Írásunk nem minősül befektetési tanácsnak, ajánljuk minél több, különböző forrásokból származó elemzés elolvasását, mielőtt meghozzák befektetéssel kapcsolatos döntéseiket.